CPL ajtó, a strapabíró szépség

2017.03.18.

CPL ajtó, a strapabíró szépség

Ha felújítást tervezünk az otthonunkban és ebbe a beltéri ajtó cseréje is beletartozik, akkor figyelembe kell vennünk a családtagjaink személyét, életkorát és azt, hogy lakásban tartunk e háziállatot. Mire is gondolok? Arra, hogy mennyire vannak használatnak, koszolódásnak, karcolódásnak, esetleg karmolódásnak kitéve bútoraink.

Mondjuk, hogy a háziasszony nem érzi tisztának a lakást anélkül, hogy a nyílászárókat ne sikálná le, törölgetés helyett. Ha a háznak az ura a kétkezi munka után kéznyomokat hagy az ajtón. A nagymama vagy nagypapa velünk él és ingatagok már kissé, akkor bizony rendszeresen kapaszkodnak az ajtók szélébe. Ha van gyerekünk és kicsik/rosszcsontok, akik nem kímélik a koszos pracliktól vagy a kisautók kerekeitől a térelválasztónkat. Vagy ha kutyánk, esetleg macskánk van, akik bizony nem bírják elviselni, hogy a szeretett gazditól esetleg el vannak választva és megpróbálnak átjutni az ajtón… Na akkor a CPL ajtó a legjobb választás, ha hosszú ideig akarunk gyönyörködni a lakásunk eme fontos elemében.

A felületkezelésből adódik ennek a név (Angolul: Continuously Pressed Laminates; rövidítve: CPL). A CPL ajtó felületének, a borításnak az anyaga MDF lap, amelyre dekorfólia kerül felragasztásra és ezt vonják be egy melanilos lakkréteggel, ami adja a típus karcállóságát, ellenállóságát.

Az termék kinézetét tökéletesen az ízlésünkhöz, a lakás hangulatához igazíthatjuk, hiszen számunkra készül a mi elképzeléseink szerint. Lehet sima vagy faerezetes mintájú a dekorfólia és ezek körülbelül 50 féle színben kérhetők. Lehet intarziás mintájú, amely eleganciát kölcsönöz a megjelenésének; de ugyanez a hatás érhető el a króm csíkkal, ami szintén kérhető.

A méretei lehetnek a normál méretek vagy akár egyediek is rendelhetők fél cm-es lépcsőkkel. Lehet egy- vagy kétszárnyú is, aminek lehetnek a szélességi méretei asszimetrikusak. Pédául van egy 125 cm-es falnyílásunk; ezt eloszthatjuk úgy is, hogy az egyik szárny, amit inkább használunk, az 90 cm-es, míg a másik szárnya 35 cm-es. Kisebb helyeknél, ha nem megoldható az ajtó nyitása, oda toló kivitelben szereltethetjük fel. A termékek választhatók tele- vagy üveges kivitelben is, megválaszthatjuk az üvegbetét formáját, számát, méretét; az üveg milyenségét.

A végeredmény egy gyönyörű, strapabíró CPL ajtó csakis nekünk készítve.

vissza