Laminált ajtó, egy elegáns nehézsúlyú versenyző

2017.05.07.

Laminált ajtó, egy elegáns nehézsúlyú versenyző

Hogyan lehet egy nyílászáró egyszerre elegánsan könnyed, mégis klasszisokkal ellenállóbb, mint hagyományos társai? Például úgy, hogy a vázszerkezetre a szokásosnál kicsit vastagabb lapot tesznek. Ezen kívül az erre ragasztott fóliaréteg is erősebb anyagból készül, így jobban ellen tud állni a külső hatásoknak. A pozitívum, hogy ezt a képességét véka alá rejti, mert egy külső szemlélődő nem veszi észre, hogy egy nehézsúlyú bajnokkal van dolga.

Ezt úgy tudja elérni, hogy kívülről nézve nem látszik rajta semmi erősítés, nem rondítják el vastag fémkapcsok, erős vasalatok, mint annak idején, amikor például egy középkori várkapunál az is cél volt, hogy még csak meg se próbáljanak betörni az arra portyázó csapatok. Azokat eleve úgy építették, hogy legalább annyira erősnek, masszívnak tűnjenek, mint amilyenek valójában voltak is. No, de hagyjuk a történelmi kalandozásokat, ugorjunk vissza a 21. századba, és nézzük a laminált ajtó további tulajdonságait.  

Megállapíthatjuk, hogy a laminált ajtó egy báránybőrbe bújt farkas. Belső szerkezete, a gyártás során felhasznált anyagok tulajdonságai teszik farkassá. Most nézzük meg, milyen a „báránybőr”! Először is, ránézésre nem különbözik a többi beltéri ajtó fajtától. Magassága, vastagsága alapján könnyen összekeverhető más típusokkal. Azonban színválasztéka nem szűkül be egy-két színre, sőt! Ha a dekorfóliás társaihoz hasonlítjuk, nagyjából 8-szor több színből lehet választani.

Amennyiben valakinek nem elég csak a színbeli választék, még légiesebbé teheti a nehézsúlyú versenyzőjét egy-két jól elhelyezett krómcsík díszítéssel. Így akár szolidabb, akár kicsit vagányabb kinézetet tud biztosítani a terméknek, attól függően, hogy a bárány vagy a farkas mivoltát kívánja inkább előtérbe helyezni.

A laminált ajtó leggyakoribb felhasználási területe valamilyen közintézmény, iroda, egészségügyi létesítmény, ahol erős igénybevételt kell kibírnia. Erre gond nélkül képes, tehát aki előrelátó, az eleve ilyet épít be a fent említett helyekre. Így megspórolja a viszonylag rövid idő után felbukkanó javítási költségeket, esetleg a csere árát. Azok számára is ideális megoldás, akik szeretik túlbiztosítani otthonukat.

vissza