Tradíció és innováció: pár gondolat a festett ajtóról

2017.11.19.

Tradíció és innováció: pár gondolat a festett ajtóról

Sok vélemény kering a modern kor jellemző nyílászáróiról, az emberek rengeteget beszélnek, vitatkoznak a műanyag ablakokról, az alumínium nyílászárókról, esetleg az MDF anyagú beltéri ajtókról, és ezek a beszélgetések végül mindig egy témára futnak ki: megéri e váltani, vagy jobb megmaradni a járt útnál, ragaszkodni a tradícióhoz, és klasszikus fa anyagú termékre beruházni?

Vannak emberek, akik irtóznak még a műanyag megemlítésétől is, a legtöbb MDF nyílászáró burkolatát pedig ez képezi. Hiába a kiváló minőség, a meggyőző vélemények, van, aki képtelen elfogadni ezt az anyagot, így inkább lemond a modern, mégis időtálló termékről. Esetleg ön is így látja? Vagy ismer valakit, aki így járt? Hadd ajánljak egy középutat, egy kellemes átfedést tradíció és innováció között: beszélgessünk a festett ajtóról!

Ez a termék hasonlóan épül fel a legtöbb modern nyílászáróhoz: egy belső MDF vázszerkezetet, amelyben papírrács, de ilyen esetben inkább lyukfúrt faforgács található, lefednek egy vastagabb MDF lemezzel, amit aztán beborítanak valamilyen fedőanyaggal. Azonban a festett ajtó esetében ez az anyag egy rendkívül jó minőségű festék, nem pedig műanyag.

Amellett, hogy a festés időtálló, és erős, tükörsima is. Erről a több mint négy felvitt réteg gondoskodik, amely során a termék elnyeri végső kinézetét. De még ez sem minden: mivel a fedőlap elég vastag, a nyílászáró felületébe kerülhet marásminta, akár krómcsík is. Üvegbetétek szintén lehetségesek.

Azonban mégsem ez az, ami meggyőzi a legtöbb szkeptikust a termék hasznáról: inkább az a hatalmas színhalmaz, ami a rendelkezésükre áll, itt valóban a csillagos ég a határ, ugyanis a megszokott, klasszikus fehér szín mellett, az egész RAL színskála rendelkezésre áll, és használható. Ez a termék valóban olyan árnyalatban fog pompázni, ahogy csak elképzelte, bár érdemes megjegyezni, hogy a sötétebb színek jelentenek némi felárat.

Nem túlzás tehát azt mondani, hogy a festett ajtó válasz sok imára, amit a lehetséges vásárlók intéztek a nyílászárók isteneihez, remélve hogy nem találnak süket fülekre. Meghallgattattak, az eredmény pedig itt van, hogy sok generáción keresztül örömet okozhasson a használóinak. Ha Ön is szeretne egy ilyen kiváló nyílászárót otthonába, keressen fel minket bemutatótermeinkben, telefonon vagy akár online, és mi készséggel segítünk a legmegfelelőbb ajtó kiválasztásában.

vissza