• Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Nálunk megtalálja, amit keres

  • Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Egyszerűtől a prémium minőségig

  • CPL, dekor vagy festett ajtó?

    CPL, dekor vagy festett ajtó?

    Nálunk van. Hívjon most!

  • Egyedi elképzelése van?

    Egyedi elképzelése van?

    Üvegbetét, krómcsík, különleges bevonat? Megvalósítjuk.

Üveges ajtó, a világos megoldás

2017.05.21.

Üveges ajtó, a világos megoldás

Minden nyílászárónak megvan a maga varázsa, és az az apró részlet, amely egyedivé teszi. Az üveges ajtó azonban a lehető legjobb megoldás arra, ha valami különlegeset szeretnénk az otthonunkba.

A megrendelésnél lehetőség van mart mintát választani. Amennyiben ez egy zárt formát ábrázol (például kör vagy négyzet), abban az esetben valós opció, hogy üveges változatot kérjünk belőle. Természetesen nem kell az összes ilyen alakzatot kitölteni üveggel. Kombinálhatjuk a mart felületet az átlátszóval, hogy egyensúlyban legyen a két változat egymással.

Egy másik lehetőség, ha az üveges ajtóban megtalálható üveglap az aljától a tetejéig kitölti a nyílászáró felszínét, és csak a szélén találhatóak meg MDF-ből készült részek. Ezeket speciális, edzett üvegekből készítik, hogy elbírja a saját súlyát és a környezetéből érkező terhelést. Ez kifejezetten szép hatást kelt tolóajtó esetében, de a hagyományos nyílászáróknál is felhívja magára a figyelmet.

Mindegy, hogy melyik lehetőséget választjuk, az üveges ajtó tervének megvalósítása folyamán nem csak ebben az egy dologban van lehetőségünk dönteni. Ha nem szeretnénk például, hogy bárki belásson a szomszédos szobába, de mégis szeretnénk, hogy a fény átszűrödjön rajta, különböző savmart és katedrál üvegek közül is lehet választani. Ezek nagy előnye, ahogy az előbb is említettem, hogy átengedi a fényt, másfelől pedig megakadályozza, hogy a kíváncsiskodók bepillantást nyerjenek a bezárt szobába. A katedrál üvegek nagy választékkal rendelkeznek, szinte biztosan találni olyat, amely tökéletesen illeszkedik a mellette található felszínhez.

Árban ezek a beltéri ajtók többe kerülnek, mintha a legegyszerűbb változatot választaná ki az ember. Magát az árat befolyásolja a méret, hogy dekorfóliás, CPL, vagy festett termékekről van szó, és ezen felül azok a pluszok, amelyet a marás, az üveg, vagy a krómcsík jelent. Ezek együtteséből adódik össze a termék végösszege. Ne felejtsük el azonban, hogyha jól választunk, ez egy egyszeri beruházás lesz, és évekkel később nem kell újabb cserén gondolkodni, mert először egy egyszerűbb változat mellett tettük le a voksunkat.

vissza