Utólag beépíthető ajtó a házban

2017.07.02.

Utólag beépíthető ajtó a házban

Ház- vagy lakásfelújítást tervez, de a régi, ütött-kopott nyílászárók nem illenek bele az összképbe? Unja festeni őket, vagy annyira sérültek, hogy nincs is kedve a reparálásukhoz? Ezek kicseréléséhez nyújtanak remek megoldást az utólag beépíthető ajtók.

A régi építésű házaknál az épület szerves részét jelentették a beltéri nyílászárók. Ez legjobban a kibontásuknál figyelhető meg: elkerülhetetlen, hogy a fal ne sérüljön meg közben. Természetesen a keletkező károkat minden szakember igyekszik mérsékelni, azonban minden esetben számolni kell kisebb-nagyobb javítási feladatokkal a vakolat vagy a falak esetében.

Az utólag beépíthető ajtó a falnyílásba helyezés folyamán pár helyen kerül mindössze rögzítésre, a fal és tok közti teret pedig purhabbal töltik ki. Emiatt, ha később valami miatt ki szeretnénk cserélni, a fal már nem fog sérülni, hiszen könnyen, gyorsan ki lehet emelni az előző darabot, a feleslegesen visszamaradt habot pedig csak le kell vágni szikével, így a körülötte található fal már nem sérül.

Egy jól megválasztott beltéri ajtónál azonban nem nagyon kell törnünk a fejünket az utólagos cserén. Az alapanyaga ezeknek a nyílászáróknak az MDF, amely remekül helyt áll a hétköznapok kihívásaival szemben. A vízre kevésbé érzékeny, mint a fa változatok, és a felszíne is olyan anyagokkal van kezelve, amelyben meglepően nehéz kárt tenni.

Méreteit tekintve egyaránt lehet belőle a magyar szabványnak megfelelőt, vagy attól eltérőt is készíteni. Utóbbira főleg régi építésű házaknál van szükség, mivel azok legnagyobb részét még nem a szabvány szerinti nyílászárókra tervezték. A legnagyobb legyártható szélesség egyajtós kivitelnél az egy méter, míg kétszárnyúnál ennek duplája. Magasságát tekintve 210 centiméter a felső határ, míg a falvastagság tekintetében 32 centiméter.

Amennyiben a jövőben tervezi a ház felújítását, és segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bátran. A felméréstől kezdve az utólag beépíthető ajtó beszereléséig végig az ön rendelkezésére állunk!

vissza