• Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Nálunk megtalálja, amit keres

  • Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Egyszerűtől a prémium minőségig

  • CPL, dekor vagy festett ajtó?

    CPL, dekor vagy festett ajtó?

    Nálunk van. Hívjon most!

  • Egyedi elképzelése van?

    Egyedi elképzelése van?

    Üvegbetét, krómcsík, különleges bevonat? Megvalósítjuk.

Szépség, minőség, megbízhatóság - bemutatkozik a laminált ajtó

2017.02.28.

Szépség, minőség, megbízhatóság - bemutatkozik a laminált ajtó

A lakástechnika rohamos fejlődésnek indult az utóbbi időben, hatalmas teret hódítottak a műanyag és MDF nyílászárók, visszaszorultak a hagyományos fa termékek, hiszen nem tudják olcsón ugyanazokaz az előnyös tulajdonságokat nyújtani, mint fejlettebb társaik. A rengeteg előnyük ellenére viszont vannak, akik még mindig ódzkodnak tőlük, mondván, hogy elvész valami a fa lecserélésével. De vajon igazuk van? Nézzük meg a laminált ajtó példáján át!

 

Mik is az emberek kedvenc okai arra, hogy elutasítják a vákuumfóliás MDF nyílászárókat? Mondjunk párat, hogy megdöntsük a hozzájuk fűzött görcsös tévhiteket!

A laminált ajtó nem elég erős!

Ehhez feltennék egy kérdést: Melyik anyag erősebb? Az, amelyik minden körüljárási irányból ugyanolyan sűrű és nehéz, vagy az, amelyikben vannak nagyon kemény részek, viszont nagyon puhák is? Én az előbbre tenném a voksom. A természetes fa nem véletlenül hasad el, ha jó helyen ütjük meg egy baltával, vannak kiküszöbölhetetlen szerkezeti gyengeségei. Az MDF ezekkel nem rendelkezik, ráadásul nem csak az adja a nyílászárónk stabilitását: a keretbe kerülő szerkezeti hab, valamint az egészet lefedő, megóvó laminátumréteg olyan terméket ad, ami kiállja a mindennapi élet legnagyobb terheléseit is.

Rettenetesen csúfak/snassz kinézetűek!

Téves! Egy ilyen termék lehet ugyanolyan mutatós, vagy szebb mint egy fából készült lap, sokféle mintával, sokféle lehetőséggel élhetünk. Intarziák? Persze! Színek? Hogyne! Krómcsíkok, üvegek... szinte bármit megszabhatunk.

A laminált ajtó túlságosan drága!

Senki nem kedveli, ha a pénztárcájában turkálnak, ez pedig teljesen érthető, mind megdolgozunk a fizetéseinkért. Azonban azt állítani, hogy valaki olcsóbban megúszhat egy jó minőségű fa nyílászárót - ami minden esetben jóval százezer forint feletti tétel - mint egy ilyen beltéri ajtót, ami szinte ugyanazt a minőséget nyújtja, egyszerűen nem igaz. Habár az árak változhatnak, azonban mindig alacsonyabbak lesznek.

Ezen tényekből meg kell állapítanunk, hogy a vádak általában légből kapottak, vagy téves információn alapulnak, amik általában olyanoktól jönnek, akik nem is láttak még ilyen ajtót. Tudják kik azok, akik viszont nem panaszkodnak, vagy terjesztenek rémhíreket? Az elégedett vársárlók, ennek jelentése pedig egyértelmű.

 

vissza