Milyen egy igazi modern beltéri ajtó?

2018.01.07.

Milyen egy igazi modern beltéri ajtó?

A nyílászárók piacán manapság annyi termék közül válogathat a vásárló, hogy előbb-utóbb bele is szédülhet és belezavarodhat. Minden bizonnyal valamilyen elképzeléssel indulnak el a bemutatótermekbe, viszont amikor belépnek, és szemük elé tárul a választék, nagy az esély arra, hogy megváltoztatják korábbi elképzelésüket. Vezérmotívumok, például a stílus és a szín megmaradhat, de a konkrét modell változhat.

A két irányvonal, amin elindulhat a vevő, hogy kinézet alapján egy hagyományos vagy egy modern beltéri ajtó kerüljön-e beépítésre. A hagyományos modellek közé nemcsak az egyszerű teli fehér kivitelek számítanak, egy klasszikus fém csíkkal díszített termék, vagy egy visszafogott, egyszerű üvegbetét meglapozza a hagyományos hangulatot.

A vevők jelentős része általában a letisztult formavilágot keresi, így ezekre a termékekre mindig van kereslet. Mi is tudjuk ezt, így jó eséllyel találhat akár raktárkészleten is ilyen nyílászárókat. Természetesen az egyszerű, klasszikus kivitel nem jelenti azt, hogy a gyártási technológia lemaradt volna a 21. századi színvonalról. A hagyományos külső alatt ugyanolyan modern beltéri ajtó rejtőzik, mint egy merészebb kivitel esetében, így a hagyományos termékeket is nyugodt szívvel ajánljuk.

Mit is jelenthet a merészebb kivitel egy beltéri ajtó esetében? A gyártási technológiában nincs nagy különbség, hacsak a megrendelőnek nincsenek speciális igényei. Inkább a kinézetben lehetnek eltérések. Az első tényező, ami korszerűvé teheti a terméket, a szín.

Alapesetben a fehér szín a leginkább keresett. Vannak olyan vásárlók, akik bevállalják, sőt kérik az extravagánsabb színek alkalmazását, legyen szó akár egy piros kivitelről, vagy egy nagyon sötét vagy éppen egy nagyon harsány, rikító modellről. Ez nem csak a teli kivitelre vonatkozik, sőt akár óriási üvegfelület is lehet egy terméken, mégis meghökkentő hatást érhetünk el vele.

Az egészséges egyensúly eltolása a keret és az üvegfelület között szintén eredményezhet olyan hatást, aminek a végeredménye egy modern beltéri ajtó. Az üveg és a színek csupán a kezdet, más lehetőségek is vannak a nyílászáró modernné tételére, például egy formabontó kilincs, vagy a fémdíszítés.

vissza