• Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Nálunk megtalálja, amit keres

  • Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Egyszerűtől a prémium minőségig

  • CPL, dekor vagy festett ajtó?

    CPL, dekor vagy festett ajtó?

    Nálunk van. Hívjon most!

  • Egyedi elképzelése van?

    Egyedi elképzelése van?

    Üvegbetét, krómcsík, különleges bevonat? Megvalósítjuk.

Mi az előnye, ha a beltéri ajtók tokkal együtt vannak cserélve?

2017.05.14.

Mi az előnye, ha a beltéri ajtók tokkal együtt vannak cserélve?

Egy felújításnál felmerül a kérdés, hogy az elvetemedett, elhasználódott, megcsúnyúlt belső nyílóinkat hogyan is cseréljük le, ha még a régi tokot megfelelőnek találjuk, mert azt megkímélte az idő vasfoga. Nyilván mindenki próbál spórolni és ilyenor gondolkozik el, hogy mi lenne, ha csak az ajtólapot cserélné?

Vajon megéri-e akár költségben, akár minőségben ilyesmivel próbálkozni? Vagy inkább célszerű a beltéri ajtók tokkal együtt való cseréjén elgondolkodni? Nézzük csak meg ezt részletesen!

A régi tokot, ha marad, mindenképpen fel kell újítani, hiszen hogy nézne ki egy kopott felület egy szép, új beltéri ajtóval? Nagy valószínűséggel hívnunk kell hozzá szakembert, mert nem egyszerű festésről van szó. A felületről el kell távolítani a régi festéket, csiszolással, kaparással, esetleg oldószerrel. A letisztított tokon a felületi hibákat ki kell javítani fatapasszal, megkötés után csiszolni.

Ha marad további hiba, akkor ezeket a műveleteket újra meg kell ismételni. Aztán jöhet az alapozó. Száradás után csiszolni, újabb réteggel alapozni, majd ismét csiszolni. Mindezek a műveletek után kerülhet fel a fedőszín több rétegben, betartva a száradási időket. Ez sok pénz, idő és kosz. Míg ha a beltéri ajtók tokkal együtt cserélődnek, akkor szakképzett kollégáink gyorsan és a legkisebb piszokkal elvégzik a munkát.

Színben megoldható, hogy a régi tok a festés után olyan színű legyen, mint az új nyílónk, hiszen a RAL színskálát használva, ha megvan a festék színkódja, akkor az alapján tudunk választani a a festett felületű beltéri ajtókból. Ezeknél szintén a RAL színskálát használják, viszont ez sem spórolós megoldás, hiszen a festett ajtók a felső kategóriát képviselik, így nem tartoznak az olcsó termékek közé.

Nézzük a méretet! A régi nyílónk nagyon ritka esetben felel meg a Magyar Szabvány szerinti méretnek, tehát egyedi méretűt kell rendelnünk, amit természetesen könnyedén meg lehet oldani, de felár ellenében.

Sikerült színben összehoznunk a régit és az újat, méretben is passzol a helyére, de vajon tökéletesen és zajtalanul záródik, mint amire a cégünk termékei képesek? Sajnos nem valószínű. Az általunk forgalmazott tokokba mélyedés van marva, amelyben gumicsík van elhelyezve a hangtalan, jól szigetelő záródásért, ami a régi tokokból hiányzik.

Elmondható, hogy ezzel a módszerrel biztos, hogy nem takarítunk meg pénzt. A beltéri ajtó tokkal együtt rendelve, illetve vásárolva verhetetlen mind árban, mind minőségben.

A cégünk termékei közül választott beltéri ajtók tokkal, pénzt, időt és sok fölösleges idegeskedést takaríthatnak meg Önnek. Keresse kollégáinkat, akik szívesen állnak rendelkezésére minden kérdésben!

vissza