• Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Nálunk megtalálja, amit keres

  • Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Egyszerűtől a prémium minőségig

  • CPL, dekor vagy festett ajtó?

    CPL, dekor vagy festett ajtó?

    Nálunk van. Hívjon most!

  • Egyedi elképzelése van?

    Egyedi elképzelése van?

    Üvegbetét, krómcsík, különleges bevonat? Megvalósítjuk.

Kétszárnyú beltéri ajtó

2017.06.04.

Kétszárnyú beltéri ajtó

Mára talán már nem olyan elterjedt a használata, mint régebben, de azok számára, akik két helyiséget akarnak félig-meddig elválasztani, de nem teljesen lefalazni, ideális megoldás lehet egy kétszárnyú beltéri ajtó beépítése. Így megmarad az egy légtér illúziója, mégis két helyiséget tudunk létrehozni. Elválaszthatnak vele konyhát az étkezőtől, étkezőt a nappalitól, vagy, ahogy az alaprajz engedi, illetve kedvük tartja.

Nagyobb falnyílás (kb. másfél méter) esetén már egyértelműen az ilyen nyílászárót érdemes beszereli. Nem kell félni, hogy elsötétíti a másik, esetleg ablaktalan helyiséget, hiszen üveges kivitelben is rendelkezésre áll, így igény szerinti méretben lehet bele üveglapot rendelni.

Sőt, még különféle formában is kérhető, mint pl. négyzet, háromszög, kör, félkör, stb. Egy termékkatalógus segítségével ötleteket meríthetünk, és akár egyéni elképzeléseinket is a gyártó elé vihetjük, nagy valószínűséggel képesek lesznek legyártani a fejünkben összeállt tervet.

Ha ennek az ellenkezője a cél, tehát hogy teljesen elszeparáljuk egymástól a két helyiséget, akkor tele kivitelben érkezik a kétszárnyú beltéri ajtó, s amikor mindkét szárnyat bezárjuk, két különálló helyiséget hozunk létre, ahol mindenki nyugodtan, egymás zavarása nélkül tudja csinálni a dolgát.

A kétszárnyú beltéri ajtó azok számára is ideális megoldás, akik az átlagnál gyakrabban cserélgetik bútoraikat, nagyobb tárgyakat mozgatnak a lakásban, irodában. Jelentős mértékben kényelmesebbé teheti a pakolást, illetve árumozgatást, ha egy dupla olyan széles nyíláson kell keresztülvinni a tárgyakat. Így azok sarka sem sérül, nem szakad ki pl. egy frissen vásárolt, kényes bőrből készült ülőgarnitúra, amit alapesetben át kellene tuszkolni a kb. 80 centiméteres helyen a két félfa között.

A beltéri ajtó legtöbb változata rendelhető dupla kivitelben is. A tervezéskor vegyük figyelembe a nyitásirányt is, jól gondoljuk meg, melyik szárnyat akarjuk gyakrabban nyitni, illetve folyamatosan nyitva tartani, hogy ez ne okozzon gondot a bútorok elhelyezésénél, és a közlekedésnél.

Akik ki tudják használni a kétszárnyú beltéri ajtó előnyeit, ne habozzanak, nyugodtan építsék be lakásukba, irodájukba, hiszen megkönnyíti mindennapi életüket. Ha maradt még kérdése, keressen minket elérhetőségeinken!

vissza