• Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Nálunk megtalálja, amit keres

  • Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Egyszerűtől a prémium minőségig

  • CPL, dekor vagy festett ajtó?

    CPL, dekor vagy festett ajtó?

    Nálunk van. Hívjon most!

  • Egyedi elképzelése van?

    Egyedi elképzelése van?

    Üvegbetét, krómcsík, különleges bevonat? Megvalósítjuk.

Igényekre szabva: az egyedi méretű beltéri ajtó

2017.09.03.

Igényekre szabva: az egyedi méretű beltéri ajtó

Nyílászárók vásárlásakor mindig elsődleges szempont a méret. A legtöbb épületben átlagos nagyságú nyílásokat találunk, ezért általában nincs ebből a szempontból különleges igényünk. Ha azonban speciális méretekkel áldották meg irodánkat vagy otthonunkat, vagy kerekesszékkel közlekedőknek készül, akkor mindenképpen egyedi méretű beltéri ajtó legyártására lesz szükségünk.

De mi is az, hogy átlagos? A legtöbb nyílászáró 75x210, 90x210, avagy 100x210 cm-es, így ezekben a méretekben bárhol, bármikor megtalálhatjuk a számunkra megfelelőt. További szabványméretek Magyarországon a 150x210, 180x210 és 200x210 cm. Ezek persze inkább kétszárnyú változatok.  Az utólag is beszerelhető tokos darabok (melyek mindenképpen praktikusabbak, mint régi, falba beépített, nehezen cserélhető társaik) nagyjából 32cm-es falvastagságig beszerelhetők.

Egyedi méretű beltéri ajtó ehhez képest nem sok megkötéssel rendelkezik, hisz szinte bármit le tudnak gyártani. Az termék szélessége lehet akár 110cm is, ami szükséges például kerekesszékes lakók számára. Magasság szempontjából a 215cm a maximum, amit felár nélkül kapunk. 5 mm-es léptékkel lehet kedvünk szerint növelni vagy csökkenteni a számokat. Természetesen ez nem jelent egyéb változást: minden ugyanúgy testre szabható, mint az átlagos nagyságúaknál.

Fontos figyelembe venni, hogy típusonként változhatnak ezek a határok. A dekor ajtók általában csak szabványméretekben kaphatók, hisz ezek előre legyártottak. Festett, illetve vákuumfóliás esetén 212cm a magasság maximuma.

Sok esetben szükségét láthatjuk egyedi méretű beltéri ajtó beépítésének. Bármi is legyen az ok, remélem ez a rövid írás elegendő információval szolgált, hogy tájékozottan álljunk az eladó elé. Otthonunk vagy egy munkahely kényelme elsődleges szempont kell, hogy legyen, és ez a helységek közötti átjáráskor sem elhanyagolható. Ha Önnek is egyedi méretű ajtóra van szüksége, kérjen árajánlatot néhány kattintással a Tisza Ajtó Kft-től!

vissza