Az MDF ajtó

2017.04.23.

Az MDF ajtó

A beltéri ajtók sokfélék lehetnek, egy tulajdonságukban azonban megegyeznek. Amennyiben nem tömör fából készültek, úgy anyaguk nagy valószínűséggel MDF lap. Ezt az anyagot nemcsak nyílászárók gyártásánál használják, hanem bármilyen bútor gyártható belőle, mert könnyen előállítható, mindig rendelkezésre áll, és szinte bármilyen formájú, vastagságú és színű lapot elő lehet állítani belőle.

Az MDF ajtó többféle lehet, ami függ a lap vastagságától és a lap felületétől. A belépő szintű termék a dekor típus, melyeknél az MDF borítás 3 mm. Belső vázát papírrács erősíti. Ez természetesen elég ahhoz, hogy egy mindennapok során jól használható terméket kapjunk a pénzünkért, az ár/érték aránya nagyon jó. A valósághoz tartozik, hogy a színválaszték ezeknél a legszűkebb, 6 lehetséges színből választhat a leendő vevő. Ezekből az típusokból a szabványméret áll rendelkezésre, s mivel a gyártási technológiája a leggyorsabb, így rövid határidővel rendelhető, akár néhány napon belül át is vehető.

Egy kategóriával magasabb szintet képvisel az úgynevezett CPL ajtó, mely vastagabb borítása lévén erősebb. Az MDF lap vastagsága ezeknél 4-5 mm. A belseje is rendelhető papírrács helyett faforgácsból, így akár tovább is erősíthetjük nyílászárónkat. További előnye a dekor típussal szemben, hogy eltérhetünk a szabvány mérettől, így tehát egyedi méretben is megvásárolhatjuk. A színválaszték is bővebb, mert itt már körülbelül 50 féle színből válogathatunk, hogy megtaláljuk a számunkra ideális megoldást.

Ha még egy szintet lépünk feljebb, akkor a festett ajtók birodalmában találjuk magunkat. A lap vastagsága itt már 6 mm, s hogy ne legyen túl nehéz, a belsejét könnyített faforgáccsal merevítik. A színválaszték tovább bővül, szinte bármilyen színben rendelhető. Az ilyen típusú MDF ajtó is kérhető egyedi méretben.

Csúcsminőségű termék a vákuumfóliás, melyben a lapvastagság 6 mm, de már styrofoam betéttel merevítik, így téve könnyebbé, mégis merevvé, és hőszigetelővé azt. A színválaszték itt kb. 70 színből áll. Mint látható az MDF ajtó sokféle típusa áll rendelkezésre, hogy minden vásárlói igényt kielégítsen.            

vissza