• Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Nálunk megtalálja, amit keres

  • Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Egyszerűtől a prémium minőségig

  • CPL, dekor vagy festett ajtó?

    CPL, dekor vagy festett ajtó?

    Nálunk van. Hívjon most!

  • Egyedi elképzelése van?

    Egyedi elképzelése van?

    Üvegbetét, krómcsík, különleges bevonat? Megvalósítjuk.

Az MDF ajtó egyszerű szépsége

2017.11.26.

Az MDF ajtó egyszerű szépsége

Manapság már igen sokféle terméket találhatunk a piacon, már ami a nyílászárókat illeti. Ennek következtében a vásárlók sokszor már azt se tudják, hogy vajon melyik típus az, amelyet érdemes lenne megvásárolniuk. Ismeretségi körömből kiindulva, az emberek többsége szinte semmit nem tud róluk, csak annyit, hogy vannak és zárnak.

Pedig igen fontos lenne, hogy tudatosan válasszunk és vásároljunk, mivel ennek következményeként, tudjuk a számunkra legideálisabb terméket kiválasztani, nem beszélve arról, hogy így rengeteget tudunk spórolni.

Be kell látnunk, hogy ahogy haladunk az idővel, úgy a piac is változik. Ennek eredményeképpen, ami mondjuk tíz vagy húsz évvel ezelőtt olcsón beszerezhető volt, ma már a sokszorosába kerülhet. Ugyanígy igaz ez az igazi fából készült nyílászárókra is. Napjainkban sajnos sokak számára már luxuscikknek számít egy igazi, fából készült darab.

Éppen talán ezért lehet tökéletes választás az MDF ajtó. Árát tekintve, jóval inkább pénztárcabarát, mint a 100%-os fából készült darabok. Viszont, a technikának köszönhetően, közel ugyanolyan hatást tud elérni megjelenésében, mint a "valódi" társaik.

Készítéséről nem árt tudni mindezek alapján egy keveset. A termék egyfajta mesterséges faanyagból készül, amit különböző faőrleményekből állítanak elő. A folyamat során, a fát apró részekre aprítják, hogy ezt követően műgyantával keverjék össze. Ennek során, az anyag igen sűrű lesz. Ezt táblásítják, majd 2.7 méteres darabokban piacra bocsátják.

Hatalmas előnye az MDF ajtóknak, hogy a fában látható hibákat kikerülni, nincs semmiféle görcs, feszültség benne, és ami nagyon fontos, nem fog elgörbülni, elvetemedni az idő múlásával.

Azonban a készítésekor, mindenképp szükséges valamiféle felületkezelés, festés, vagy esetleg valamiféle védő és esztétikai célokat is szolgáló fólia, ami a párától való védelmet is biztosítja.

Sokak számára meglepetést okozhat, hogy a termék belsejét néha papírráccsal töltik ki. Ez azért szükséges, mert tömör formában túl nehéz lenne a beltéri ajtó. Ez a szerkezeti tartóelem meggátolja a horpadást, beszakadást. Ha szeretne egy igazán erős és szinte törhetetlen darabot, akkor az MDF ajtó az Ön terméke.

vissza