Az egyszerűség kedvéért: a dekorfóliás beltéri ajtó

2017.10.29.

Az egyszerűség kedvéért: a dekorfóliás beltéri ajtó

Néha az embernek szüksége lehet gyors, kényelmes, egyszerű, és biztonságos megoldásokra. Ilyen esetekben sokan azonban mégsem tudják, mit tegyenek, hová forduljanak segítségért, vagy épp megoldásért. Ezen cikk célja, hogy segítsen önnek egy ilyen témában, mégpedig a nyílászárók területén.

Van ugyanis egy termék, amely minden ilyen kritériumnak megfelel, és akár most, ebben a pillanatban is elérhető az ön számára. Igen, a dekorfóliás beltéri ajtó a szóban forgó darab! Az asztalosipar minden modern terméke között talán elveszne ez a típus, azonban mégis a köznép árgus tekintete alatt marad, ennek pedig több oka is van. A cikk további részében ezeken fogunk végigmenni, megfűszerezve némi háttér információval.

Ha az alapoktól kezdjük, szót kell ejtenünk arról, miből is készül ez a dekorfóliás beltéri ajtó. A válasz, hogy egy mesterségesen előállított műfából, ami az MDF névre hallgat. Ennek feloldása, fordítása a Közepes Sűrűségű Farosttábla, kemény, ellenálló anyag, mégis könnyebben megmunkálható, és könnyebben beszerezhető, mint a fa, amiből a régmúlt nyílászárói készültek.

Ebből az anyagból kereteket alkotnak, amiből a tok és a nyíló lesz majd. A nyíló belső hézagait távtartó anyagokkal töltik ki, jelen esetben nagy szilárdságot adó kemény papírráccsal, ami elég erős ahhoz, hogy elbírja egy akár nyolcvan kilós ember súlyát magán. Ezt borítják le elől és hátul egy-egy MDF lemezzel, és kész is az alap!

Ezután a termék megkapja a névadó burkolatot: a dekorfólia, amivel befedik egy ellenálló, mutatós anyag, amely egy cellulózalapú fátylat helyez az alapvetően egyszínű és durva felületre. Hatféle színből lehet választani, maga a lap pedig üvegessé is tehető, ezáltal újféle lehetőségeket adva a vásárló kezébe.

A dekorfóliás beltéri ajtó rendkívül olcsó, olcsóbb, mint minden társa. Emellett, népszerű, mert sok esetben nem kell rá várni sem, a magyar szabványméretekben cégünknél egész raktárkészlet várja az érdeklődőket. Önnek már csak azt kell eldöntenie, vágyik e egy efféle nagyszerű modern termékre.

vissza