• Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Nálunk megtalálja, amit keres

  • Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Egyszerűtől a prémium minőségig

  • CPL, dekor vagy festett ajtó?

    CPL, dekor vagy festett ajtó?

    Nálunk van. Hívjon most!

  • Egyedi elképzelése van?

    Egyedi elképzelése van?

    Üvegbetét, krómcsík, különleges bevonat? Megvalósítjuk.

Az arany középút: a CPL ajtó

2017.05.25.

Az arany középút: a CPL ajtó

Manapság meglepődnénk, ha tudnánk hányféle beltéri ajtó létezik. Az természetes, hogy különféle anyagból készülhetnek, de az otthoniak többsége fa, vagy annak látszik. valójában a valódi fa nagyon drága, ezért a legnépszerűbb anyag az MDF, ami egy műgyantával kevert faőrlemény. A CPL ajtó lapja is ebből készül legtöbb rokonához hasonlóan.

Ez a típus azonban egy lényeges dologban különbözik a többitől: a felszínét melamin akril réteggel vonják be. Ez a védőréteg biztosítja rendkívüli tartósságát, és felszínének szinte sérthetetlenségét. Ezen kívül 4-6 mm-es vastagságú MDF lapja is vastagabb, mint egy olcsóbb kategóriájú ajtóé.

Épp ezek miatt lehet a CPL ajtó egyfajta arany középút sokunk számára ár szempontjából. Ez valójában azonban minőségbeli romlást nem jelent, hiszen különböző darabokra más-és-más helyen lehet szükség, vagy más külső tulajdonságokkal rendelkezhetnek. A szóban forgó termék a legtöbb otthonba tökéletes, ahol nincsenek igazán speciális igények, amelyeknek meg tudna felelni.

Ez a típus tartalmazhat akár hőszigetelő betétet, ha szeretnénk, vagy épp ellenkezőleg, lehet benne szellőző nyílás. Dizájn szempontjából a legjobb választás, ugyanis ebből származik legtöbb előnye. Belseje lehet egyszerű papírrács, vagy furatolt farostlemez. Külseje maratható, így sokféle mintázattal rendelkezhet.

Elég erős ahhoz, hogy bármilyen betéttel színesítsük, így például lehet intarziás, lehet benne üveg, vagy többféle fa mintázat. Kinézetének variálhatósága miatt megvalósítható vele szinte bármilyen szobakülső, így álmaink helységébe tökéletes választás, amennyiben kellemes és nyugtató faerezetre vágyunk nyílászáróinkon.

Mint láthatjuk, a CPL ajtó akármilyen otthonba megfelelő lehet. Strapabíró, szép, és tartós egyben. Tulajdonképpen az átlagember minden igényét teljesíti viszonylag kedvező áron. Egyedül festeni nem szokás, hisz akkor épp a különleges külső réteg veszíti értelmét. Ha valódi fa hatását akarjuk kelteni, alig van ennél jobb megoldás, pláne ilyen áron.

vissza