• Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Ajtók gyártása egyedi méretben is

    Nálunk megtalálja, amit keres

  • Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Széles választék, szinte végtelen lehetőségek

    Egyszerűtől a prémium minőségig

  • CPL, dekor vagy festett ajtó?

    CPL, dekor vagy festett ajtó?

    Nálunk van. Hívjon most!

  • Egyedi elképzelése van?

    Egyedi elképzelése van?

    Üvegbetét, krómcsík, különleges bevonat? Megvalósítjuk.

A fürdőszoba ajtók előtti kihívások

2017.09.17.

A fürdőszoba ajtók előtti kihívások

A ház egyik legjobban terhelt része. Mit kell kiállniuk és hogyan küzdenek meg velük a fürdőszoba ajtók? Napjában többször nyitjuk és zárjuk, hiszen a tisztaság nagyon fontos eleme az életünknek.

Ki ne szeretne venni egy jó, forró zuhanyt a hosszú nap végén? Azonban ez a tevékenység, akár csak a főzés, sok párával jár, ami egy átlagos nyílászárónak hosszú távon nem tesz jót, hiszen a fa megszívhatja magát és bedagadhat, ami idővel az anyag romlásához vezethet.

Az MDF-ből készült termékek ellenállóbbak a vízzel szemben, mint a hagyományos fa. Egyfelől maga az alapanyagnak csak egy része fa, míg a másik része műgyantából áll. Emiatt, ha nedvességet is kap, máshogy kezd el viselkedni az anyag. Másfelől az MDF fölött elhelyezkedő festék vagy fóliás réteg megakadályozza a vizet, hogy beférkőzzön alá, így ez tökéletes megoldás fürdőszoba ajtók esetében.

Természetesen ez a védelem sem mindenható. Az egyszerű párával és egy kevés vízzel megbirkózik, de hosszú távon árthat neki, ha vízben áll. Ne feledjük azonban, hogy egyik általánosan használt nyílászárónak sem ez a funkciója.

Ahogy a többi beltéri ajtót, úgy a fürdőszoba ajtókat is kérhetjük különböző variációkkal. Különböző mart mintákkal tehetjük egyedivé, vagy akár üveges típust is kérhetünk. Ennek nem kell átlátszónak lennie, különböző katedrálüvegek és savmart változatok közül is lehet választani. Így igazán egyedi lehet, és a privát szféránkat is megőrizhetjük egy csapásra.

Mivel a beltéri ajtók nem rendelkeznek küszöbbel, érdemes lehet a fürdőszobai szettet kiegészíteni egy burkolatelválasztó léccel. Két különböző helyiséget igazán dekoratívan lehet elválasztani vele. A lécet egyszerűen be lehet illeszteni a helyére. Zárt ajtó mellett nem látszódik, hogy ott lenne, nyitott állapotban azonban sokkal szebbé teheti lakásunk ezen részét.

Amennyiben csere előtt áll, érdemes felméretni a falnyílást, hogy a megfelelő méretű nyílászárót készíthessük el az Ön számára. Debrecenben cégünk ezt ingyenesen elvégzi, míg Budapesten 3000 forintért, amely megrendelés esetén beleszámít a végösszegbe. Ha nincs konkrét ötlete, nézzen szét galériánkban, amelyben sokféle variáció közül válogathat.

vissza