A beltéri ajtó az építkezés során

2017.12.10.

A beltéri ajtó az építkezés során

Tegyük fel magunknak a kérdést: miért is van szükségünk az ingatlanokban nyílászárókra? A külső nyílászárók esetében a válasz egyértelmű, mivel segítségükkel védjük magunkat az időjárás viszontagságaitól, illetve tartjuk távol magunktól a nem kívánatos élőlényeket, lakóhelyünktől függően legyenek azok akár állatok, akár emberek. Ezzel nemcsak személyes, de anyagi biztonságunkat is igyekszünk megoldani.

Éppen ezért egy-egy építkezés során a leendő tulajdonosok igyekeznek a lehető legjobb minőségű anyagokat felhasználni, hogy a ház sokáig „egyben legyen”, vagyis ne legyen szükség komolyabb felújítási munkára.  S ha az építőanyagokon kívül a külső nyílászárókra is kiemelt figyelmet fordítanak, akkor minden bizonnyal egy biztonságos, energiatakarékos házba költözhetnek be.

Amikor az építkezés abba a fázisba ér, amikor a főfalak felhúzása után elkezdik kialakítani a különböző helyiségeket, ajtónyílásokat hagynak. Általában minden nyílásba egy későbbi szakaszban egy-egy ajtó kerül. Előfordul, hogy két helyiség, például a konyha és étkező, vagy a folyosó és a nappali közé csak egy tokot tesznek, így kvázi egy légtérben hagyják a két helyiséget. Amennyiben a saját házát építi valaki, akkor maga választja ki, hogy a beltéri ajtó milyen anyagból készüljön, milyen színű legyen, illetve milyen dekorációt kér rá.

Más esetben lehet, hogy a tulajdonos már kész tények elé van állítva, mert már teljesen „kulcsrakész” házat kapott, amibe csak a bútorait kell betennie. Ilyenkor esetleg érezheti úgy, hogy hoppon maradt, mivel semmibe nem volt beleszólása. Beletörődhet, és néhány év elteltével, az első festés során egy nagyobb átalakítást végezhet az ingatlanon, mely során sor kerülhet több beltéri ajtó kicserélésére is.

Természetesen ez plusz idő és pénz, mivel rosszabb esetben a nyílászárók cseréje falbontással is jár, mely után újabb kőművesmunkára és festésre is szükség van. Jobb esetben viszont szerelhető tokkal járó terméket építettek be a házba, így a plusz munkát meg lehet spórolni, hiszen csak leszerelik a tokot, kicserélik az újra és a beltéri ajtó már be is kerül a helyére.  

Ezért érezhetik szerencsésnek magukat azok, akik már az építkezés korai szakaszában bekapcsolódnak a folyamatba, és bele is szólhatnak a kivitelezésbe. Így viszonylag sok minden akaratuk szerint nézhet ki új házukban. Ha Ön is szeretné otthonát minőségi, de megfizethető ajtókkal felszerelni, keressen fel minket. Tapasztalt, szakértő kollégáink segítenek kiválasztani az Önnek leginkább megfelelő vadonatúj nyílászáróit.

vissza