Beltéri ajtó cikkek

Az arany középút: a CPL ajtó

2017.05.25. Az arany középút: a CPL ajtó

Manapság meglepődnénk, ha tudnánk hányféle beltéri ajtó létezik. Az természetes, hogy különféle anyagból készülhetnek, de az otthoniak többsége fa, vagy annak látszik. valójában a valódi fa nagyon drága, ezért a legnépszerűbb anyag az MDF, ami egy műgyantával kevert faőrlemény. A CPL ajtó lapja is ebből készül legtöbb rokonához hasonlóan.

tovább

Üveges ajtó, a világos megoldás

2017.05.21. Üveges ajtó, a világos megoldás

Minden nyílászárónak megvan a maga varázsa, és az az apró részlet, amely egyedivé teszi. Az üveges ajtó azonban a lehető legjobb megoldás arra, ha valami különlegeset szeretnénk az otthonunkba.

tovább

Mi az előnye, ha a beltéri ajtók tokkal együtt vannak cserélve?

2017.05.14. Mi az előnye, ha a beltéri ajtók tokkal együtt vannak cserélve?

Egy felújításnál felmerül a kérdés, hogy az elvetemedett, elhasználódott, megcsúnyúlt belső nyílóinkat hogyan is cseréljük le, ha még a régi tokot megfelelőnek találjuk, mert azt megkímélte az idő vasfoga. Nyilván mindenki próbál spórolni és ilyenor gondolkozik el, hogy mi lenne, ha csak az ajtólapot cserélné?

tovább

Laminált ajtó, egy elegáns nehézsúlyú versenyző

2017.05.07. Laminált ajtó, egy elegáns nehézsúlyú versenyző

Hogyan lehet egy nyílászáró egyszerre elegánsan könnyed, mégis klasszisokkal ellenállóbb, mint hagyományos társai? Például úgy, hogy a vázszerkezetre a szokásosnál kicsit vastagabb lapot tesznek. Ezen kívül az erre ragasztott fóliaréteg is erősebb anyagból készül, így jobban ellen tud állni a külső hatásoknak. A pozitívum, hogy ezt a képességét véka alá rejti, mert egy külső szemlélődő nem veszi észre, hogy egy nehézsúlyú bajnokkal van dolga.

tovább

Mindig csak az ajtók

2017.04.30. Mindig csak az ajtók

Mindig lesz egy dolog, ami fix és stabil lesz az otthonában, ez pedig nem más, mint az ajtók. Hogy miért? Ugyanis abban az esetben, ha sikerül egy olyan darabot beszereznie, ami nem a megszokott barkácsáruházból való, hanem modern technológiát és anyagokat használó szakemberek keze közül kerül ki, biztos lehet benne, igazi minőséget vásárol, ami az ön ízlését képviseli.

tovább

Az MDF ajtó

2017.04.23. Az MDF ajtó

A beltéri ajtók sokfélék lehetnek, egy tulajdonságukban azonban megegyeznek. Amennyiben nem tömör fából készültek, úgy anyaguk nagy valószínűséggel MDF lap. Ezt az anyagot nemcsak nyílászárók gyártásánál használják, hanem bármilyen bútor gyártható belőle, mert könnyen előállítható, mindig rendelkezésre áll, és szinte bármilyen formájú, vastagságú és színű lapot elő lehet állítani belőle.

tovább

Színes ajtók, amik nem csak színesek

2017.04.09. Színes ajtók, amik nem csak színesek

Őszinte leszek, szeretem én az egyszerű, de mégis dekoratív, lassan retrónak számító fehér beltéri ajtókat, de néha az ember fia vagy lánya azért vágyik egy kis különlegességre, egyediségre. Ugyanígy vagyok mikor nyílászáró vásárlásra kerül a sor, ugyanis legyen benne nekem valami kis plusz, hogy amikor ránézek, tudjam, hogy igen, ez Én vagyok!

tovább

A Magyar Szabvány és az egyedi ajtó

2017.04.02. A Magyar Szabvány és az egyedi ajtó

Sokan megijednek attól, hogy túl sokba fog kerülni a beltéri nyílászárók cseréje, ha nem egyezik a falnyílás mérete a Magyar szabványban megtalálható méretekkel. Az egyedi ajtó méretei azonban sokszor nem mutatnak eltérést ár szempontjából a szabvány szerinti termékekkel. Hogyan lehetséges ez?

tovább

Tisztaság, méltóság - miért szép a fehér ajtó?

2017.03.26. Tisztaság, méltóság - miért szép a fehér ajtó?

Ma a döntések, az egyén és az egyéniség korát éljük. Az életünk minden eleme úgy nézhet ki, ahogy csak óhajtjuk, az autónk, a telefonunk, a házunk, sőt, még az ajtónk is olyan színt és mintát vehet fel, amilyet csak el tudunk képzelni. Ennek ellenére, sokan ragaszkodnak ma is az egyszerű, fehér ajtóhoz, hogy bejáratukat őrizze. Mi lehet ennek oka? Talán meglepőbb, mint hinnénk!

tovább

CPL ajtó, a strapabíró szépség

2017.03.18. CPL ajtó, a strapabíró szépség

Ha felújítást tervezünk az otthonunkban és ebbe a beltéri ajtó cseréje is beletartozik, akkor figyelembe kell vennünk a családtagjaink személyét, életkorát és azt, hogy lakásban tartunk e háziállatot. Mire is gondolok? Arra, hogy mennyire vannak használatnak, koszolódásnak, karcolódásnak, esetleg karmolódásnak kitéve bútoraink.

tovább